Ministrul britanic de Finanţe susţine că Marea Britanie este "foarte aproape" de un acord pentru drepturile cetăţenilor UE

Marea Britanie este foarte aproape de a ajunge la un acord cu Uniunea Europeană cu privire la protejarea drepturilor cetăţenilor după Brexit, a anunţat joi ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, relatează site-ul agenţiei Reuters.

801 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Finanţe susţine că Marea Britanie este "foarte aproape" de un acord pentru drepturile cetăţenilor UE

Ministrul britanic de Finanţe susţine că Marea Britanie este "foarte aproape" de un acord pentru drepturile cetăţenilor UE

Drepturile cetăţenilor UE din Marea Britanie reprezintă una dintre cele trei probleme care au nevoie de o soluţie înainte de începerea discuţiilor despre relaţiile viitoare dintre Marea Britanie şi UE.

"Am făcut progrese foarte bune. Avem un grad foarte ridicat de aliniere. Nu este încă încheiat, dar suntem foarte aproape de un acord privind modul în care ne vom proteja reciproc cetăţenii care se află în ţările noastre. Dorinţa şi intenţia noastră sunt ca oamenii care au venit să lucreze şi să trăiască în Marea Britanie să-şi ducă viaţa exact ca înainte. Aceasta este intenţia noastră clară şi declarată", a spus Hammond, în cadrul unei conferinţe la Budapesta.

Philip Hammond a adăugat că britanicii care s-au mutat în ţările din Uniunea Europeană ar trebui să aibă dreptul la aceleaşi condiţii.

"Dintr-un fundament de reciprocitate, obiectivul este de a face totul să arate exact aşa cum se întâmpla cu o zi înainte de ieşirea din UE", a mai spus Hammond.

Ministrul britanic de Finanţe este de părere că discuţiile privind ieşirea Marii Britanii din UE ar trebui să vizeze un plan privind situaţia frontierelor.

"Vrem să oferim mediului de afaceri de pe ambele părţi ale Canalului Mânecii şi de pe ambele părţi ale frontierei irlandeze încrederea că nu se vor afla în pericol atunci când vom părăsi UE. De aceea propunem o perioadă de tranziţie bine stabilită, astfel încât să putem oferi acea certitudine că frontierele noastre vor continua să funcţioneze fără probleme şi că întreprinderile noastre vor continua să-şi aprovizioneze clienţii, iar cetăţenii noştri îşi vor continua viaţa cotidiană în Europa continentală", a spus Hammond.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici