Ministrul britanic eurosceptic al Apărării Philip Hammond îl înlocuieşte pe Hague la Externe

Premierul britanic David Cameron a anunţat marţi într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter că l-a numit pe actualul ministru al Apărării Philip Hammond în postul de ministru al Afacerilor Externe în locul lui William Hague.

94 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic eurosceptic al Apărării Philip Hammond îl înlocuieşte pe Hague la Externe

Ministrul britanic eurosceptic al Apărării Philip Hammond îl înlocuieşte pe Hague la Externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Philip Hammond este noul ministru al Afacerilor Externe", se arată în mesaj. Este vorba despre prima nominalizare efectuată de către Cameron după anunţarea luni seara a unei serii de demisii, în cadrul unei remanieri ministeriale, cu zece luni înaintea alegerilor generale din mai 2015.

"Astă seară (luni) demisionez din postul de ministru al Afacerilor Externe pentru a deveni Leaderul Camerei Comunelor", a scris Hague luni seara într-un mesaj postat pe Twitter.

Hague, care a fost ministrul Afacerilor Externe timp de patru ani, a anunţat că nu va candida în alegerile din mai 2015. "Mă voi consacra lucrurilor pe care am dorit dintotdeauna să le fac", a mai anunţat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici