Ministrul de Externe al Ungariei: Situaţia drepturilor maghiarilor din România, "evident, un subiect de negocieri de neevitat"

Situaţia drepturilor comunităţii etnicilor maghiari din România se va afla "evident" pe agenda unei întâlniri ce ar putea avea loc la sfârşitul lui februarie, a anunţat marţi ministrul ungur de Externe Peter Szijjarto, reacţionând faţă de o declaraţie a Ministerului român de Externe, relatează MTI.

1961 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Ungariei: Situaţia drepturilor maghiarilor din România, "evident, un subiect de negocieri de neevitat"

Ministrul de Externe al Ungariei: Situaţia drepturilor maghiarilor din România, "evident, un subiect de negocieri de neevitat" (Imagine: Andrei Pungovschi/ Mediafax Foto)

Szijjarto a reacţionat astfel, pe postul public Duna TV, după ce Ministerul român de Externe a afirmat că principiul reciprocităţii nu este aplicat atunci când este vorba despre evaluarea situaţiei comunităţii româneşti din Ungaria.

Ministrul ungur a subliniat că există anumite condiţii de îndeplinit înainte să se întâlnească cu omologul său român, la sfârşitul lui februarie, şi că aceste condiţii nu au fost îndeplinite integral.

Situaţia drepturilor membrilor comunităţii minorităţii maghiare "va fi, evident, un subiect de negocieri de neevitat", a apreciat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici