Mişcarea Sardinele se extinde. Proteste antipopuliste masive în centrul Romei şi mitinguri de amploare mai mică în alte oraşe europene

Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă după-amiază, în centrul Romei, denunţând ascensiunea partidelor populiste de extremă-dreapta, mitinguri similare, de amploare mai mică, fiind organizate şi în alte oraşe europene, inclusiv la Londra şi Bruxelles, relatează cotidianul La Repubblica.

3096 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Sardinele se extinde. Proteste antipopuliste masive în centrul Romei şi mitinguri de amploare mai mică în alte oraşe europene

Proteste antipopuliste masive în centrul Romei. Mitinguri de amploare mai mică în alte oraşe europene

Mattia Santori, fondatorul Mişcării antifasciste „Sardinele", a declarat că la mitingul din centrul Romei au participat „100.000 de persoane”, astfel că „obiectivul a fost atins”.

Potrivit Primăriei din Roma, la protest au participat circa 35.000 de oameni.

Manifestanţii cer seriozitate pe scena politică, denunţând mesajele populiste, în special cele de extremă-dreapta.

„Mişcarea Sardinelor” a fost înfiinţată de Mattia Santori în noiembrie, în oraşul italian Bologna, fiind o replică la discursul dur al formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, condusă de fostul vicepremier italian Matteo Salvini.

Sâmbătă au avut loc proteste similare şi în alte oraşe europene. Mii de oameni s-au adunat în centrul oraşului Bruxelles, pentru a denunţa, conform organizatorilor, "deriva populistă a politicii italiene şi propagarea ideilor suveraniste şi rasiste la nivel european", informează postul RTBF.

Sute de persoane au protestat şi în Paris, Londra, Dublin şi Frankfurt, potrivit cotidianului La Repubblica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
ue,
proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici