Mitropolitul Kiril al Varnei a fost găsit mort pe o plajă de pe litoralul Mării Negre

Mitropolitul Kiril al Varnei, fost patriarh interimar al Bisericii ortodoxe bulgare, a fost găsit mort marţi dimineaţă, procurorii stabilind că acesta s-a înecat, relatează site-ul Novinite.com. Cadavrul a fost găsit pe o plajă a litoralului Mării Negre, în zona Trakata

1883 afișări
Imaginea articolului Mitropolitul Kiril al Varnei a fost găsit mort pe o plajă de pe litoralul Mării Negre

Mitropolitul Kiril al Varnei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Procurorii au stabilit că mitropolitul a murit înecat, potrivit site-ului Novinite.com.

Mitropolitul Kiril s-a născut cu numele Bogomil Petrov Kovacev pe 8 iunie 1954. El era mitropolit al Varnei şi Veliki Preslav din 1989.

În noiembrie 2012, Kiril a fost desemnat patriarh interimar al Bisericii ortodoxe bulgare după moartea fostului patriarh Maxim. Chiril a rămas patriarh interimar până în februarie 2013, când a fost ales noul patriarh Neofit.

În 2011, mitropolitul a fost sursa unei controverse după ce a fost văzut la volanul unei limuzine marca Lincoln MKZ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici