Mohamed ElBaradei: Egiptul va exploda! Armata trebuie să salveze ţara

Mohamed ElBaradei, unul dintre reprezentanţii opoziţiei egiptene, a declarat joi seară că Egiptul "va exploda", iar armata trebuie să intervină pentru "a salva ţara", în condiţiile în care preşedintele Hosni Mubarak refuză să demisioneze.

72 afișări
Imaginea articolului Mohamed ElBaradei: Egiptul va exploda! Armata trebuie să salveze ţara

Mohamed ElBaradei: Egiptul va exploda! Armata trebuie să salveze ţara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Egiptul va exploda. Armata trebuie să salveze ţara acum", a scris el pe contul său de Twitter, la scurt timp după ce Mubarak a anunţat că i-a delegat prerogativele prezidenţiale lui Omar Suleiman, fără a demisiona însă din funcţie.

ElBaradei propusese joi ca Mubarak să cedeze puterea unui consiliu format din trei persoane şi unui guvern de uniune naţională. Într-un interviu acordat revistei americane Foreign Policy, el a apreciat că tranziţia coordonată de Omar Suleiman nu va duce la instaurarea democraţiei în Egipt.

Hosni Mubarak a anunţat joi seară un transfer de putere către vicepreşedintele Omar Suleiman, fără a vorbi despre o eventuală demisie şi precizând că tranziţia politică se va încheia după alegerile prezidenţiale din septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici