Hosni Mubarak nu a demisionat: Nu voi candida la viitoarele alegeri - VIDEO

Preşedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a declarat joi seară că nu va candida la următoarele alegeri, care vor avea loc în septembrie, şi că îşi va duce promisiunile făcute la bun sfârşit. Vezi aici declaraţiile preşedintelui egiptean.

23 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak nu a demisionat: Nu voi candida la viitoarele alegeri - VIDEO

Hosni Mubarak nu a demisionat: Nu voi candida la viitoarele alegeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mubarak a declarat că victimele violenţelor înregistrate în timpul protestelor de stradă din Egipt "nu au murit în van", afirmând că simte durerea celor care şi-au pierdut membri ai familiei în cursul confruntărilor.

Mubarak a afirmat că este decis să apere Constituţia Egiptului până la transferul de putere către câştigătorii alegerilor din septembrie.

  • Dragii mei cetăţeni şi fraţi, nu voi candida la viitoarele alegeri. Voi proteja constituţia şi drepturile oamenilor. Puterea va fi transferată celui ales de popor.

El a precizat că Egiptul se îndreaptă, cu fiecare zi, către un transfer paşnic de putere, apreciind că dialogul cu opoziţia a permis deja realizarea unui consens preliminar pentru rezolvarea crizei.

  • Am început un dialog pe care trebuie să îl continuăm pentru a parcurge în pace perioada până în septembrie.

  • Trebuie să fim o echipă şi să ieşim din această criză, pentru a avea siguranţă pentru toţi oamenii.

  • Am păstrat pacea în Egipt şi nu am încercat niciodată să am mai multă autoritate. Mă doare când văd aceste evenimente.

  • Sunt convins că Egiptul va trece peste aceste momente dificile. Egiptul trebuie să fie prima prioritate.

  • L-am delegat pe vice-preşedinte să preia din puteri şi am încredere că ţara va sta în picioare şi va trece peste aceste momente dificile.

Mubarak, a declarat că nu va accepta "diktatul" niciunei puteri străine în Egipt, indiferent care este justificarea intervenţiilor internaţionale.

  • Nimeni nu va lua deciziile pentru noi.

  • Voi păstra integritatea ţării şi interesul Egiptului va fi prioritatea mea. Voi continua ceea ce am început până la sfârşit. Nu voi pleca şi voi fi îngropat aici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici