Moneda euro va dispărea, în absenţa unei reformări radicale a UE, afirmă Berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a avertizat marţi că moneda euro ar putea dispărea, dacă Uniunea Europeană nu va fi supusă unei reforme radicale.

494 afișări
Imaginea articolului Moneda euro va dispărea, în absenţa unei reformări radicale a UE, afirmă Berlusconi

Moneda euro va dispărea, în absenţa unei reformări radicale a UE, afirmă Berlusconi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Avem nevoie de schimbări radicale sau situaţia economică ne va impune pe noi şi pe alte state să renunţăm la euro şi să revenim la moneda noastră naţională", a afirmat Berlusconi la postul britanic de televiziune BBC.

În opinia sa, "politica economică dezechilibrată" a Uniunii Europene ameninţă supravieţuirea zonei euro.

Berlusconi l-a criticat, de asemenea, pe fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, pentru eforturile depuse de acesta în scopul înlăturării de la putere a fostului lider libian Muammar Kadhafi, în 2011.

Sarkozy "se temea că prietenia mea cu Kadhafi va împiedica Libia să furnizeze Franţei petrol şi gaze", a afirmat el într-un interviu, la Milano, în nordul Italiei.

"De asemenea, el (Sarkozy) a acţionat înaintea altor state, pentru a ataca Libia şi pe Kadhafi. Cred că aceasta a fost o greşeală gravă", a adăugat Berlusconi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici