MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Carol Flynn: Administraţia Vladimir Putin, foarte îngrijorată de naţiunile democratice aflate la frontierele sale

Rusia, în special Vladimir Putin, este foarte îngrijorată de democraţiile aflate la frontierele sale, deoarece transparenţa este foarte importantă în demoocraţie, iar transparenţa nu este ceva ce îşi doreşte Rusia, pentru că ar scoate în evidenţă corupţia, oligarhii, cleptocraţia, consideră Carol Rollie Flynn, cercetător în Programul de Securitate Naţională al Institutului de Studii pentru Politică Externă, într-un interviu acordat MEDIAFAX şi Monitorul Apărării.

1520 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Carol Flynn: Administraţia Vladimir Putin, foarte îngrijorată de naţiunile democratice aflate la frontierele sale

MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Carol Flynn: Rusia condusă de Vladimir Putin, foarte îngrijorată de naţiunile democratice aflate la frontierele sale

Carol Rollie Flynn a vorbit, într-un amplu interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS), despre importanţa României pentru Statele Unite şi NATO şi despre posibila ameninţare a terorismului.

"Cred că Rusia, în special Vladimir Putin este foarte îngrijorat în ceea ce priveşte democraţiile aflate la frontiera sa. Democraţiile, prin natura lor, sunt foarte deschise şi transparenţa este foarte importantă în demoocraţie, iar transparenţa nu este ceva ce îşi doreşte Rusia, pentru că ar scoate în evidenţă corupţia, oligarhii, cleptocraţia", spune Carol Flynn.

Cât priveşte atacurile cibernetice, aceasta spune: "trebuie să te asiguri că oamenii care folosesc acele reţele sunt educaţi în domeniu. Majoritatea atacurilor cibernetice sunt efectuate după ce accesăm link-uri dăunătoare şi introducem viruşi în reţele. Ţine doar de educaţia pe care o are utilizatorul".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici