Muammar Kadhafi a vândut 20 la sută din aurul libian în ultimele zile ale regimului

Fostul lider libian Muammar Kadhafi a vândut peste 20 la sută din rezervele de aur ale ţării în ultimele zile ale regimului, a anunţat joi guvernatorul Băncii centrale libiene, Qassem Azzoz.

700 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi a vândut 20 la sută din aurul libian în ultimele zile ale regimului

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 29 de tone de aur, în valoare de aproximativ 1,7 miliarde de dinari, au fost vândute unor comercianţi locali, în timp ce regimul ducea lipsă de lichidităţi, potrivit guvernatorului.

"Aurul a fost vândut pentru a plăti salariile şi a dispune de lichidităţi, în special la Tripoli", a declarat Azzoz.

Potrivit unui oficial din cadrul Băncii Centrale, aurul a ieşit din ţară în special către Tunisia.

Valoarea totală a bunurilor Băncii centrale se ridică la 115 miliarde de dolari, dintre care 90 de miliarde sunt în străinătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici