Muammar Kadhafi promite martiriul sau victoria în lupta împotriva NATO şi a rebelilor

Colonelul Muammar Kadhafi a jurat să moară sau să câştige lupta împotriva "agresiunii", după ce rebelii au ocupat complexul său din Tripoli, potrivit postului de televiziune proguvernamental al-Urubah TV, citat de BBC News Online.

416 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi promite martiriul sau victoria în lupta împotriva NATO şi a rebelilor

Muammar Kadhafi promite martiriul sau victoria în lupta împotriva NATO şi a rebelilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit televiziunii, colonelul, despre care nu se ştie unde se află, a rostit un discurs audio în care susţine că retragerea din complexul Bab al-Aziziya a fost o "mişcare tactică".

Într-un discurs susţinut la postul de radio local din Tripoli, miercuri dimineaţă, colonelul Kadhafi a promis "martiriu sau victorie" în lupta împotriva NATO şi a rebelilor libieni, potrivit al-Urubah. El a declarat că locuinţa sa a fost distrusă de 64 de atacuri aeriene ale NATO.

"Am ieşit un pic prin Tripoli în mod discret, fără să fiu văzut de popor şi .... nu am simţit că Tripoli este în pericol", ar fi declarat Kadhafi potrivit al-Rai TV.

Doar prin această înregistrare audio a colonelului Kadhafi, regimul a reuşit să inducă teamă locuitorilor, în timp ce o serie de zvonuri sunt tratate cu mare seriozitate de aceştia.

Al-Urubah a difuzat, de asemenea, ceea ce susţine că este un interviu prin telefon în direct cu purtătorul de cuvânt al Guvernului, Musa Ibrahim, care afirmă că Libia s-ar putea transforma într-un "vulcan clocotind şi în flăcări sub picioarele invadatorilor". Purtătorul de cuvânt a declarat, de asemenea, că 6.000 de voluntari au venit în Libia să lupte pentru Kadhafi. Informaţia nu a putut însă fi verificată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici