Murdoch sugerează că Obama nu este un "adevărat preşedinte de culoare"

Magnatul media Rupert Murdoch sugerează, într-un mesaj postat pe Twitter, că preşedintele Barack Obama nu este un "adevărat preşedinte de culoare", relatează AP în pagina electronică.

444 afișări
Imaginea articolului Murdoch sugerează că Obama nu este un "adevărat preşedinte de culoare"

Murdoch sugerează că Obama nu este un "adevărat preşedinte de culoare" (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Fondatorul imperiului media News Corp. îi lăuda, în acest mesaj potat pe Twitter miercuri seara, pe candidatul republican la preşedinţie Ben Carson şi pe soţia acestuia. "Ben şi Candy (sunt) grozavi. Ce părere aveţi despre un adevărat preşedinte de culoare, care să abordeze corespunzăror disensiunile rasiale?", se arată în mesaj.

Ulterior, Murdoch a recomandat un articol dintr-o revistă newyorkeză care se întreabă dacă Obama a făcut suficient de multe pentru comunitatea afroamericană.

Murdoch este fondatorul Fox News Channel şi publicaţiilor News Corp. The New York Post şi The Wall Street Journal în Statele Unite şi al Sky News, The Sun şi Times în Marea Britanie.

Magnatul, în vârstă de 84 de ani, l-a lăudat pe Carson în mesaje postate pe Twitter şi anterior, afirmând că, în opinia sa, acesta "are un trecut ireproşabil, realizări, caracter şi viziune".

Ben Carson, în vârstă de 63 de ani, un fost chirurg, este unul dintre cei 15 candidaţi la obţinerea învestiturii republicane pentru alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Preşedintele Obama a tins să fie precaut în ceea ce priveşte rasa, de când se află la putere, comentează BBC.

Revista New York citează în ediţia de săptămâna aceasta membri ai comunităţii afroamericane care apreciază că şi-ar fi dorit ca preşedintele să facă mai multe în privinţa problemelor rasiale.

Carson a provocat un adevărat scandal în Statele Unite luna trecută, când a afirmat că musulmanilor ar trebui să nu li se permită să candideze la preşedinţie, deoarece, în opinia sa, islamul ar fi incompatibil cu Constituţia americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici