Naftali Bennett, premierul israelian, a fost testat negativ pentru COVID-19, dar fiica sa a fost infectată

Naftali Bennett a fost testat negativ duminică pentru COVID-19, după ce fiica sa în vârstă de 14 ani a fost infectată, a anunţat biroul său.

942 afișări
Imaginea articolului Naftali Bennett, premierul israelian, a fost testat negativ pentru COVID-19, dar fiica sa a fost infectată

Bennett a părăsit şedinţa săptămânală a cabinetului şi s-a autoizolat la domiciliu după ce a aflat de testul pozitiv al fiicei sale, care a venit pe fondul răspândirii rapide în Israel a infecţiilor cauzate de varianta Omicron.

Bennett a făcut ulterior un test PCR, care a ieşit negativ, dar a decis să rămână izolat pentru moment ca măsură de precauţie, a precizat biroul său într-o declaraţie. Bennett a primit o injecţie de rapel a vaccinului pe 20 august.

Fiica premierului fusese vaccinată împotriva COVID-19, a precizat biroul său, care nu a dezvăluit dacă a fost infectată cu Omicron sau cu varianta Delta, de asemenea răspândită în Israel.

Oficialul a fost ţinta unor critici publice după ce soţia şi copiii săi au plecat în vacanţă în străinătate la începutul acestei luni, în ciuda apelurilor sale către israelieni de a ajuta la oprirea răspândirii Omicron prin anularea planurilor de a zbura în străinătate.

Guvernul său a aprobat ulterior măsuri care interzic israelienilor să călătorească în majoritatea ţărilor, precedate de o interdicţie privind intrarea străinilor. Israelul a raportat 1.118 cazuri confirmate de Omicron, numărul persoanelor infectate de această variantă dublându-se în prezent la fiecare două zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici