NATO refuză să îşi ceară scuze pentru bombardarea unor tancuri ale rebelilor

NATO a refuzat vineri să îşi ceară scuze pentru că a bombardat, cu o zi înainte, în apropiere de Brega, tancuri aparţinând rebelilor libieni, apreciind că nu este responsabilă de nicio eroare, în cadrul acestui incident, în care au fost ucise mai multe persoane.

38 afișări
Imaginea articolului NATO refuză să îşi ceară scuze pentru bombardarea unor tancuri ale rebelilor

NATO refuză să îşi ceară scuze pentru bombardarea unor tancuri ale rebelilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se pare că două dintre loviturile noastre de ieri ar fi putut provoca moartea unui anumit număr de elemente din cadrul CNT (Consiliul Naţional de Tranziţie, reprezentând rebelii, la Benghzi), care operau cu tancuri", a anunţat comandantul adjunct al operaţiunii Unified Protector, contraamiralul Russel Harding.

"Dar nu prezint scuze", a continuat el. "Situaţia pe teren este, aşa cum am menţionat, extrem de schimbătoare şi continuă să fie (schimbătoare). Până ieri, nu am fost informaţi că forţele CNT utilizează tancuri", a precizat contraamiralul.

Potrivit unor surse, în bombardament au fost ucişi doi soldaţi din rândul rebelilor şi unul sau doi medici, 14 persoane au fost rănite, iar alte şase au fost date dispărute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici