Ne îndreptăm spre o criză globală de prezervative. Principalul producător mondial şi-a întrerupt activitatea

  • Compania Karex Bhd realizează unul din cinci prezervative la nivel global
  • Există deja un deficit de 100 de milioane de prezervative
  • Pentru multe programe umanitare din Africa, deficitul va ridica probleme serioase
13490 afișări
Imaginea articolului Ne îndreptăm spre o criză globală de prezervative. Principalul producător mondial şi-a întrerupt activitatea

Criză de prezervative după ce principalul producătorul mondial şi-a întrerupt activitatea

Asta înseamnă că există deja un deficit de 100 de milioane de prezervative comercializate în mod normal la nivel internaţional de mărci precum Durex, furnizate sistemelor de asistenţă medicală de stat, precum NHS din Marea Britanie sau distribuite prin programe de ajutor, cum ar fi Fondul pentru populaţie al ONU.
 
Vom vedea o penurie globală de prezervative peste tot, ceea ce va fi înfricoşător”, a declarat săptămâna aceasta pentru Reuters, directorul executiv al Karex, Goh Miah Kiat. Îngrijorarea mea este că, pentru multe programe umanitare aflate în desfăşurare în Africa, deficitul nu va fi de doar două săptămâni sau de o lună. Această penurie poate dura câteva luni.
 
Malaezia este ţara cea mai afectată din Asia de Sud-Est, cu 2.161 de infecţii cu coronavirus şi 26 de decese. Decretele de izolare trebuie să fie respectate de toţi cetăţenii cel puţin până pe 14 aprilie.
 
Celelalte ţări majore producătoare de prezervative sunt China, unde coronavirusul a luat naştere şi a dus la întreruperi de producţie pe scară largă, India şi Thailanda, care se confruntă şi cu infecţia.
 
Producătorii altor articole critice precum mănuşile medicale s-au confruntat, de asemenea, cu probleme în operaţiunile lor din Malaezia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici