Nelson Mandela respiră normal, potrivit fostei sale soţii Winnie

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat de două luni la Pretoria, respiră normal, a afirmat joi fosta sa soţie Winnie Madikizela-Mandela, într-un interviu pentru canalul de televiziune Sky News.

252 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela respiră normal, potrivit fostei sale soţii Winnie

Nelson Mandela (Imagine: Captură Video)

"Medicii au reuşit să îmbunătăţească situaţia şi acum el respiră normal", a adăugat ea.

Potrivit informaţiilor din iulie, Nelson Mandela se află "sub asistenţă respiratorie".

"El încă mai are probleme respiratorii şi infecţii pulmonare, care se manifestă cu regularitate. Acum, la vârsta sa, el se luptă cu acestea, iar noi continuăm să-i scoatem lichidul din plămâni", explicat fosta soţie a lui Mandela.

"În jurul nostru vedem persoane care îi aduc omagiu, îl declară decedat sau se pregătesc de înmormântare", a afirmat ea.

"L-au îngropat anticipat. Oare oamenii nu se gândesc la sentimentele noastre?", a întrebat Winnie, considerând că această situaţie este prea "crudă". Ea a spus că Mandela continuă să clipească când este vizitat de copii.

"Celor care îl ştiu, care îi cunosc forţa, le este prea greu să suporte" această situaţie, a mărturisit ea.

Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani, este spitalizat de două luni, fiind internat de urgenţă din cauza unei infecţii pulmonare.

Potrivit ultimelor declaraţii ale autorităţilor sud-africane, Mandela se află într-o stare "critică, dar stabilă".

Frecventele probleme pulmonare ale lui Nelson Mandela au, probabil, legătură cu o tuberculoză contractată în închisoarea Robben Island, în largul oraşului Cape Town, unde a petrecut 18 din cei 27 de ani de detenţie, fiind condamnat de regimul apartheid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici