Newport (SUA): O biserică din oraş a fost evacuată, în urma unei ameninţări. Poliţia a instalat un perimetru de securitate

O biserică din oraşul Newtown, unde credincioşii participau la slujba de duminică, în memoria victimelor atacului de vineri, soldat cu moartea a 26 de persoane, a fost evacuată, în urma unei ameninţări, iar poliţia a instalat un perimetru de securitate.

319 afișări
Imaginea articolului Newport (SUA): O biserică din oraş a fost evacuată, în urma unei ameninţări. Poliţia a instalat un perimetru de securitate

Connecticut: O biserică din Newtown a fost evacuată, iar poliţia a instalat un perimetru de securitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a verificat şi nu a găsit nimic suspect la biserica St Rose of Lima din Newtown, Connecticut, în nord-estul Statelor Unite, evacuată duminică în urma unei ameninţări, relatează CNN.

Martorii oculari au declarat că autorităţile le-au cerut să părăsească împrejurimile bisericii. Mai mulţi poliţişti înarmaţi au pătruns pe proprietatea bisericii şi au intrat într-o clădire situată lângă parcarea bisericii.

Biserica se află la mai puţin de trei kilometri de şcoala Sandy Hook.

Potrivit ediţiei electronice a Washington Post, cineva a sunat la biserică şi a spus: "O să vă omor pe toţi de acolo. Prietenul meu nu a terminat treaba". Oficialii bisercii au încercat să îl ţină la telefon pe cel care a sunat, punându-l să repete ceea ce a spus. El a repetat, folosind aceleaşi cuvinte.

După zece minute, o echipă de poliţie a întrerupt interviul pe care pastorul Robert Weiss îl dădea unui reporter al Washington Post. "Părinte, tratăm această ameninţare ca fiind credibilă. Trebuie să evacuăm biserica", a declarat unul dintre ei.

Weiss a ajutat la evacuare, iar biserica a fost golită fără incidente. Ulterior, ofiţerii SWAT au intrat şi au cercetat biserica. După o oră ei erau încă în interior, camerele de luat vederi urmărindu-i de pe partea opusă a străzii.

Aceasta nu a fost prima dată când biserica a primit ameninţări. Sâmbătă, St Rose a instalat panouri pentru ca enoriaşii să îşi exprime durerea. Dar o persoană a scris: "Aceasta este doar runda întâi", a declarat Weiss.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici