Autorul atacului din Connecticut, un copil crescut în suburbii şi cu părinţi divorţaţi. Se pare că suferea de o formă de autism

Adam Lanza din Newtown, Connecticut, a fost un copil crescut în suburbii şi ai cărui părinţi erau divorţaţi, dar care la vârsta de 20 de ani locuia în continuare cu mama sa.

1212 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului din Connecticut, un copil crescut în suburbii şi cu părinţi divorţaţi. Se pare că suferea de o formă de autism

Autorul atacului din Connecticut, un copil crescut în suburbii şi cu părinţi divorţaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a început prin a-şi împuşca în faţă mama, pe nume Nancy, după care s-a îndreptat cu maşina spre şcoala primară Sandy Hook din apropiere, înarmat cu două pistoale şi o puşcă semiautomată. Acolo, înainte de a se sinucide, el a împuşcat mortal 20 de copii şi şase adulţi. Nancy Lanza a fost găsită moartă în propria casa.

Prietenii de familie din Newtown l-au descris pe Adam ca fiind un tânăr cu probleme, iar pe Nancy ca fiind rigidă. Adam "nu relaţiona cu ceilalţi copii", a declarat Barbara Frey, adăugând că acesta era "puţin diferit ... genul reprimat", , relatează ABC News.

O rudă a declarat pentru ABC News că "în mod evident ceva era în neregulă cu" Adam.

Autorităţile statele şi federale cred că mama acestuia ar fi lucrat la un moment dat la şcoala unde Adam a comis atacul, dar nu ca profesoară, ci, potrivit rudelor, probabil ca voluntar.

Nancy şi soţul ei, Peter, tatăl lui Adam, au divorţat în 2009. Când au depus actele de divorţ, în 2008, un judecător a decis ca ei să participe la "un program educaţional de parenting".

Peter Lanza, chemat la New Jersey pentru a discuta cu poliţia şi FBI, este vicepreşedinte la GE Capital şi a fost partener la gigantul de audit Ernst & Young.

Fratele mai mare al lui Adam, Ryan Lanza, în vârstă de 24 de ani, a lucrat la Ernst & Young timp de patru ani, aparent urmând cariera tatălui său. Şi el a fost intervievat de FBI. Nici tatăl, nici fratele nu sunt suspectaţi în acest caz.

Iniţial, poliţia l-a identificat pe Ryan ca fiind criminalul. El a trimis însă o serie de mesaje pe Facebook în care afirma că nu este el şi că în ziua respectivă era la serviciu. Înregistrările video şi cartela de acces de la Ernst & Young îi confirmă declaraţiile.

Două surse federale au declarat pentru ABC News că la locul crimei au fost găsite documente de identitate aparţinându-i lui Ryan Lanza. Ei susţin că aceasta a determinat confuzia. Nici Adam, nici Ryan nu au antecedente penale.

FBI a interogat numeroase rude ale familiei Lanza în New Jersey, Connecticut, Massachusetts, precum şi numeroşi prieteni, în efortul de a realiza un portret cât mai adecvat al ucigaşului şi pentru a găsi o explicaţie pentru această tragedie.

Autorul atacului din Connecticut ar fi suferit de o formă de autism

O rudă a lui Adam Lanza, suspectat că a ucis 26 de persoane la o şcoală primară din Connecticut, le-a declarat anchetatorilor că acesta suferea de o formă de autism, a afirmat un oficial american, sub acoperirea anonimatului, relatează CNN.

Potrivit ABC News, fratele suspectului, Ryan Lanza, în vârstă de 24 de ani, le-ar fi spus autorităţilor că Adam era autist sau avea o "tulburare de personalitate".

O sursă din cadrul serviciilor de securitate a declarat pentru Fox News că Adam Lanza a avut un "trecut cu probleme" şi o "adolescenţă tulburată", potrivit The Daily Beast.

Alex Israel, o fostă colegă de clasă a lui Lanza l-a descris ca fiind "tăcut" şi "rezervat", potrivit CNN. "Puteai să zici că este un geniu", a declarat ea pentru CNN, adăugând însă că nu a mai vorbit cu el din gimnaziu. "Era foarte tăcut, era închis în el", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici