Nicola Sturgeon, premierul Scoţiei, se va întâlni cu liderii UE pentru a discuta despre posibilitatea ca Scoţia să rămână în UE, separat de Marea Britanie

Premierul Nicola Sturgeon se va întâlni miercuri cu liderii europeni pentru a discuta despre posibilitatea ca Scoţia să rămână în UE, în pofida faptului că Marea Britanie a votat pentru părăsirea Blocului Comunitar, informează Reuters pe pagina electronică.

2526 afișări
Imaginea articolului Nicola Sturgeon, premierul Scoţiei, se va întâlni cu liderii UE pentru a discuta despre posibilitatea ca Scoţia să rămână în UE, separat de Marea Britanie

Nicola Sturgeon, premierul Scoţiei, se va întâlni cu liderii UE pentru a discuta despre posibilitatea ca Scoţia să rămână în UE, separat de Marea Britanie

Prim-ministrul Nicola Sturgeon a ţinut, în Parlamentul Scoţiei, un discurs cu privire la rezultatul referendumului din Marea Britanie, ocazie cu care a afirmat că eliminarea din UE ar fi împotriva voinţei poporului scoţian.

Sturgeon a declarat că urmează să se întâlnească cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European şi plănuieşte să prezinte poziţia Scoţiei direct Comisiei Europene, adăugând că intenţia ei este să asigure accesul Scoţiei la piaţa unică.

Oficialul scoţian a mai spus că perioada de trei luni de criză politică până la nominalizarea unui nou premier al Regatului Unit va provoca şi mai multe pagube economiei britanice.

În cadrul referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la UE, majoritatea populaţiei din regiunea Scoţiei a votat în favoarea rămânerii în Blocul Comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici