Ninsorile şi frigul din regiunile din nord-estul Japoniei împiedică operaţiunile de salvare

Operaţiunile de salvare în regiunile din nord-estul Japoniei devastate de tsunami sunt perturbate, miercuri, de temperaturile scăzute şi de ninsori.

49 afișări
Imaginea articolului Ninsorile şi frigul din regiunile din nord-estul Japoniei împiedică operaţiunile de salvare

Ninsorile şi frigul din regiunile din nord-estul Japoniei împiedică operaţiunile de salvare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Temperaturile au scăzut până la zero grade în departamentele Iwate, Miyagi şi Fukushima, cele mai afectate de valul seismic provocat de cutremurul cu magnitudinea 9 produs vineri.

Ele ar putea să scadă chiar până la minus 5 grade joi, potrivit serviciilor de meteorologie.

Aceste condiţii complică activitatea celor aproximativ 80.000 de militari, poliţişti şi salvatori japonezi, care sunt sprijiniţi de numeroase echipe de specialişti străini.

Ele fac de asemenea mai dificile condiţiile de viaţă ale celor aproximativ 500.000 de persoane care au fost evacuate pentru că şi-au pierdut locuinţele sau pentru că locuiau pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei nucleare Fukushima, avariată de cutremur şi tsunami.

Aceste persoane s-au confruntat deja cu lipsa de apă potabilă, alimente şi carburant, precum şi cu pene de electricitate şi defecţiuni ale sistemelor de telefonie.

În oraşul portuar Kesennuma, un locuitor, Hideo Chiba, a declarat că zăpada şi frigul nu îl vor împiedica să caute printre dărâmăturile din jurul casei sale. "Slavă Domnului, sunt în viaţă. Familia mea este în stare bună de asemenea. Apreciez că am ceva de făcut", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici