Noi echipamente de luptă ar urma să fie cumpărate de România din SUA. PENTAGON: Contractul este pentru rachete aer-aer

Compania de armament Raytheon a primit din partea Forţelor Aeriene din SUA două contracte, în valoare totală de 659,9 milioane de dolari, pentru livrarea în România şi în alte ţări a unor sisteme de rachete aer-aer şi a unor echipamente de testare, anunţă Pentagonul.

14838 afișări
Imaginea articolului Noi echipamente de luptă ar urma să fie cumpărate de România din SUA. PENTAGON: Contractul este pentru rachete aer-aer

Pentagon: România va achiziţiona rachete aer-aer de la compania Raytheon

"Compania Raytheon (...) a primit un contract în valoare de 634.204.347 de dolari pentru producţia Lotului 31 al Sistemelor avansate de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune (AMRAAM). Contractul este pentru producţia de rachete de tip AMRAAM şi a pieselor componente. Sistemul AMRAAM include rachetele, piese şi echipamentele telemetrice. Sistemele vor fi fabricate în Tucson, Arizona, urmând să fie finalizate pe 31 ianuarie 2020", informează Departamentul american al Apărării într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Acest contract implică vânzări de echipamente militare în străinătate, în Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Polonia, Indonezia, România, Spania, Turcia, Bahrain şi Qatar", precizează Pentagonul.

În plus, compania Raytheon a primit un contract în valoare de 25.766.768 de dolari, adiţional unui acord semnat anterior (FA8675-15-C-0022), privind instrumente speciale şi echipamente de testare, pentru Loturile 28-30 ale Sistemelor AMRAAM. "Acest contract implică vânzări de echipamente militare în străinătate, în Norvegia, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Australia, Marea Britanie, Polonia, Indonezia, România, Spania, Turcia şi Qatar", menţionează Pentagonul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici