Nou martor în cazul accidentului provocat de un român în Grecia: Un bărbat a mers la poliţie spunând că era pasager în camion

Un nou martor în cazul accidentului provocat duminică de un şofer român s-a prezentat luni seara la poliţie, precizând că era pasager în camionul care a lovit zeci de maşini pe autostrada Egnatia, în nordul Greciei, omorând cinci persoane şi rănind alte 30, relatează Kathimerini în ediţia online.

1981 afișări
Imaginea articolului Nou martor în cazul accidentului provocat de un român în Grecia: Un bărbat a mers la poliţie spunând că era pasager în camion

Nou martor în cazul accidentului provocat de un român în Grecia: Un bărbat a mers la poliţie spunând că era pasager în camion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului de televiziune Skai, bărbatul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, a vorbit cu localnici dintr-un sat aflat în apropiere de locul accidentului şi i-a întrebat unde este cea mai apropiată secţie de poliţie. El pare să fi suferit răni uşoare în accident, precizează Skai, fără a furniza alte detalii.

Autorităţile elene nu erau la curent cu privire la prezenţa unei a doua persoane în camion.

Şoferul român de TIR, în vârstă de 39 de ani, este acuzat că a pierdut controlul vehiculului pe autostrada Egnatia, între oraşele Veria şi Salonic, lovind peste 30 de maşini staţionate din cauza unor lucrări pe carosabil. Patru persoane au murit în coliziunile multiple care au avut loc, iar a cincea a decedat ulterior la un spital în Salonic. Aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accident, inclusiv doi copii, care se aflau în stare critică luni.

Şoferul TIR-ului a afirmat în depoziţia iniţială că i-au cedat frânele, pe o porţiune de pantă, în coborâre, a drumului, şi că nu a reuşit să reia controlul asupra vehiculului. El a fost audiat, luni, de magistraţi şi o nouă şedinţă este programată pentru joi, timp în care cetăţeanul român rămâne în custodia autorităţilor elene.

"La data de 6 octombrie 2014, a avut loc audierea mai multor persoane implicate în accidentul rutier produs duminică, 5 octombrie 2014, pe autostrada Egnathia, din nordul Greciei, în care a fost implicat un autocamion înmatriculat în România. Cetăţeanul român, şofer al autocamionului înmatriculat în România, a fost adus de poliţie la sediul tribunalului competent, fiind audiat de magistraţi. Pe parcursul audierilor, cetăţeanul român a fost asistat de un avocat ales, precum şi de un traducător autorizat. Şoferul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", se arată într-un comunicat transmis luni seară de MAE.

Autorităţile elene l-au inculpat pentru omor din culpă şi pe administratorul firmei care efectua lucrări pe autostradă, suspectul urmând să fie audiat marţi de magistraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici