MAE: Şoferul implicat în accidentul din Grecia, audiat de magistraţi. El rămâne în custodia autorităţilor

MAE informează că şoferul autocamionului implicat în accidentul rutier produs duminică în nordul Greciei a fost audiat, luni, de magistraţi, o nouă şedinţă fiind programată pentru 9 octombrie, ministerul precizând de asemenea că cetăţeanul român rămâne în custodia autorităţilor elene.

562 afișări
Imaginea articolului MAE: Şoferul implicat în accidentul din Grecia, audiat de magistraţi. El rămâne în custodia autorităţilor

MAE:Şoferul implicat în accidentul din Grecia, audiat de magistraţi;rămâne în custodia autorităţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La data de 6 octombrie 2014, a avut loc audierea mai multor persoane implicate în accidentul rutier produs duminică, 5 octombrie 2014, pe autostrada Egnathia, din nordul Greciei, în care a fost implicat un autocamion înmatriculat în România. Cetăţeanul român, şofer al autocamionului înmatriculat în România, a fost adus de poliţie la sediul tribunalului competent, fiind audiat de magistraţi. Pe parcursul audierilor, cetăţeanul român a fost asistat de un avocat ales, precum şi de un traducător autorizat. Şoferul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", se arată într-un comunicat transmis luni seară de MAE.

Potrivit sursei citate, magistraţii au fixat un nou termen pentru audieri, astfel încât, la data de 9 octombrie, este programată o nouă şedinţă, timp în care se va analiza dosarul, în vederea pregătirii apărării.

"Cetăţeanul român rămâne în custodia autorităţilor elene, urmând ca zilele următoare, magistraţii să se pronunţe cu privire la menţinerea arestului preventiv" se menţionează în comunicatul MAE.

Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cazului şi în funcţie de solicitările cetăţeanului român aflat în arest, va acorda asistenţă consulară, conform competenţelor, mai informează ministerul.

"Precizăm că, în această fază a procedurilor judiciare, avocatul ales al cetăţeanului român este singurul îndrituit să acţioneze direct pe linia comunicării cu autorităţile competente în vederea clarificării tuturor elementelor din dosar", se mai arată în comunicat.

MAE informase şi anterior, luni, că stabilirea cauzelor exacte ale accidentului rutier din Grecia va fi realizată după finalizarea procedurilor judiciare aflate în curs, la nivelul autorităţilor elene competente, precizând că şoferul român este reţinut de poliţia locală şi că bilanţul morţilor se ridică la cinci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici