Nouă militari ISAF au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în sudul Afganistanului

Nouă militari din forţa internaţională NATO au murit, marţi, în urma prăbuşirii unui elicopter în sudul Afganistanului, a anunţat Forţa internaţională de asistenţă pentru securitate (ISAF), precizând că nu există informaţii privind un eventual atac asupra aparatului de zbor.

28 afișări
Imaginea articolului Nouă militari ISAF au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în sudul Afganistanului

Nouă militari ISAF au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în sudul Afganistanului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Nouă militari ISAF au murit în accidentul de marţi dimineaţă în care a fost implicat un elicopter, în sudul Afganistanului. Un militar ISAF, un militar afgan şi un civil american au fost răniţi uşor în incident. Nu există informaţii privind atacuri inamice în acea zonă şi anchetăm cauza prăbuşirii", precizează comandamentul ISAF.

Incidentul s-a produs într-o zonă aflată în resortul comandamentului sudic al forţelor internaţionale, adică în provinciile Kandahar, Oruzgan, Zabul sau Day Kundi.

Purtătorul de cuvânt al guvernoratului provinciei Zabul, Jan Rasoulyar, a declarat că elicopterul s-a prăbuşit în districtul Daychopan (provincia Zabul).

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Yusuf Ahmadi, a revendicat atacul. "Am doborât un elicopter al forţelor străine în districtul Daychopan şi am omorât zece militari", a declarat Ahmadi.

Mai multe elicoptere ale forţelor internaţionale s-au prăbuşit în Afganistan sau au fost nevoite să aterizeze de urgenţă după tiruri rebele.

Numărul militarilor străini ucişi în Afganistan de la începutul anului a ajuns astfel la 529, anul 2010 devenind astfel cel mai sângeros de la începutul campaniei din această ţară, în 2001.

Alte patru persoane, printre care se numără un militar american şi un afgan, au fost rănite în urma accidentului, a precizat ISAF.

"Nu există nici o informaţie privind eventuale tiruri inamice în zonă; anchetăm cauzele accidentului", adaugă comunicatul forţei internaţionale din Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici