Noua strategie în combaterea spionajului extern. Cum şi-a propus China să scape de spioni

Guvernul din Beijing oferă recompense substanţiale pentru informaţii despre spioni străini, potrivit presei locale, citate de BBC.

1372 afișări
Imaginea articolului Noua strategie în combaterea spionajului extern. Cum şi-a propus China să scape de spioni

Noua strategie în combaterea spionajului extern. Ţara care oferă recompense substanţiale pentru cei care dau informaţii despre spioni

Astfel, chinezii ar putea câştiga până la 72.000 de dolari sau 58.000 de lire sterline, prin oferirea de informaţii.

Autoritaţile din China spun că locuitorii ar trebui să ”construiască încet un Mare Zid de fier pentru a combate răul şi a se apăra împotriva spionilor”.

China a lansat anul trecut o campanie de conştientizare pe acest subiect, în care au inclus avertizări cu privire la seducţia practicată de spioni.

Noul regulament a fost anunţat de ramura de securitate a guvernului municipal din Beijing şi a spus că locuitorii pot depune informaţii prin linia fierbinte care a fost lansată anul trecut, în persoană sau pot trimite datele prin poştă.

Recompensele variază de la 10.000 la 500.000 de yuani (72.000 de dolari sau 58.000 de lire sterline) în funcţie de cât de utile sunt informaţiile în „stoparea spionajului sau prevenirea cazurilor de spionaj“, potrivit Beijing Daily.

Autorităţile au luat această decizie pentru că Beijingul „este prima alegere a agenţiilor de spionaj străine şi a altor persoane care efectuează misiuni de infiltrare, subversiune, divizare, distrugere şi furt“.

Oficialii locali au precizat că în ianuarie, un grup de pescari din provincia Jiangsu a găsit un „obiect neidentificat inscripţionat cu litere străine“. Obiectul a fost ulterior dovedit a fi „un dispozitiv de spionaj utilizat pentru colectarea de date despre China“.



 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici