„Nu îi putem prelua, nu avem locuri. Toţi au arsuri" / Libanul lovit de o nouă tragedie. Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în urma unei uriaşe explozii

  • Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte 79 rănite după ce un rezervor de combustibil a explodat în regiunea nordică Akkar a Libanului, a anunţat duminică Crucea Roşie.
  • Aproximativ 200 de persoane se aflau în apropiere în momentul exploziei, au spus martorii oculari.
  • Cauza exploziei nu este încă clară.
7325 afișări
Imaginea articolului „Nu îi putem prelua, nu avem locuri. Toţi au arsuri" / Libanul lovit de o nouă tragedie. Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în urma unei uriaşe explozii

Sursa foto: @Lebanese Red Cross

Surse militare au declarat că armata libaneză a confiscat un rezervor ascuns de depozitare a combustibilului în oraşul Tleil şi se afla în mijlocul distribuirii benzinei către locuitori când a avut loc explozia, relatează Reuters.

Crucea Roşie a declarat că echipele sale încă desfăşoară operaţiuni de căutare şi salvare la locul exploziei, distribuind pe Twitter o fotografie cu mai mulţi oameni care mergeau în interiorul unui crater uriaş.

Majoritatea răniţilor sunt în stare gravă, a declarat dr. Salah Ishaq de la spitalul al-Salam.

„Nu îi putem prelua, nu avem locuri. Este o situaţie foarte gravă".

Un angajat de la un alt spital a declarat presei internaţionale că peste 30 de persoane rănite au venit la unitate.

„Toţi au arsuri”, a spus el, adăugând că mulţi au fost respinşi, deoarece spitalul nu este echipat pentru a trata astfel de cazuri.

Libanul, lovit de ceea ce Banca Mondială numeşte una dintre cele mai grave crize economice pe care le-a văzut lumea în ultimii 150 de ani, se confruntă cu lipsa alimentelor de elemente de bază, medicamentelelor şi combustibilului.

CITEŞTE AICI Liban, o ţară în pragul colapsului: Farmaciile au intrat în grevă, iar electricitatea este raţionalizată

Explozia Akkar are loc la mai puţin de două săptămâni după ce Libanul a marcat prima comemorare a exploziei tragice din portul Beirut, care a ucis peste 200 de oameni. La 4 august 2020, o cantitate uriaşă de azotat de amoniu a explodat şi a devastat o parte importantă din oraş.

A fost una dintre cele mai mari explozii non-nucleare din istorie. În anul de atunci, niciun oficial nu a fost tras la răspundere pentru această explozie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici