ATENTAT în DAMASC. Cel puţin 31 de morţi - FOTO

O maşină-capcană a explodat joi dimineaţă în apropiere de sediul partidului Baas, aflat în centrul Damascului. Cel puţin 31 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în atentat, potrivit unui bilanţ prezentat de către un ONG sirian

452 afișări
Imaginea articolului ATENTAT în DAMASC. Cel puţin 31 de morţi - FOTO

ATENTAT în DAMASC. Cel puţin 31 de morţi - FOTO (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Explozia teroristă a provocat moartea şi rănirea unui număr mare de civili, precum şi importante pagube materiale", a precizat agenţia siriană.

"Cel puţin 31 de persoane au fost ucise, iar alte câteva zeci rănite, în atentat. Majoritatea sunt civili", a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie care se sprijină pe o importantă reţea de activişti şi de medici, pe întregul teritoriu sirian.

Potrivit postului oficial sirian Al Ekhbariya este vorba despre un atentat sinucigaş.

Televiziunea oficială de ştiri, Al Ekhbariya, a afirmat că printre răniţi figurează copii, deoarece "se afla o şcoală în apropierea" locului unde a avut loc explozia, joi dimineaţa, în cartierul Mazraa.

Imagini difuzate de televiziune la faţa locului arată mai multe maşini distruse şi în flăcări, între care una complet răsturnată, un nor dens de fum negru şi trupurile însângerate a cel puţin doi bărbaţi, probabil morţi, întinse pe sol.

Un poliţist aflat la faţa locului a declarat că maşina capacană a explodat în Piaţa 16 Noiembrie, în apropiere de Moscheea al-Imane, unde se află sediul partidului Baas, aflat la putere în Siria de aproximativ 50 de ani.

Explozia a provocat pagube însemnate clădirilor învecinate.

Jurnalista AFP care a raportat de la faţa locului a auzit sirene de ambulanţă şi rafale de arme automate, în timp ce străzile rămâneau închise.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), care se bazează pe o reţea extinsă de activişti şi medici din Siria, "există morţi şi răniţi în explozia unei maşini capacană (...) în apropiere de sediul partidului Baas".

OSDH a raportat explozia a alte două maşini capcană, în apropierea a două sedii ale serviciilor de securitate siriene, în cartierul Barze (nordul Damascului).

Mai multe atacuri mortale au avut loc în capitala siriană în ultimele luni, multe dintre ele fiind revendicate de rebeli islamişti.

Siria este afectată de un conflict armat, declanşat în 2011 de o revoltă populară reprimată violent de regimul de la Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici