Numărul asirienilor luaţi ostatici de gruparea SI a ajuns la 262 de persoane

Gruparea Stat Islamic (SI) deţine ostatici 262 de asirieni în Siria, a declarat joi activistul Osama Edward, fondatorul Reţelei asiriene pentru drepturile omului.

159 afișări
Imaginea articolului Numărul asirienilor luaţi ostatici de gruparea SI a ajuns la 262 de persoane

Numărul asirienilor luaţi ostatici de gruparea SI a ajuns la 262 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"SI cucereşte tot mai multe oraşe asiriene", a declarat el. Numărul ostaticilor a crescut vertiginos de la cel estimat între 70 şi 100 de persoane luni la 150 miercuri. Printre ostatici se numără femei, copii şi bătrâni, citat de CNN.

Observatorul sirian pentru drepturile omului cu sediul la Londra a estimat numărul ostaticilor asirieni răpiţi în decurs de trei zile la 220, potrivit unei declaraţii publicate joi. Aceştia au fost răpiţi din 11 sate din zona Tal Tamer.

Edward, care locuieşte în Suedia dar are familia în zona atacată de gruparea teroristă, a declarat miercuri că informaţiile pe care le deţine provin de la echipele de pe teren ale Reţelei siriene pentru drepturile omului. El susţine că se teme că ostaticii ar putea avea aceeaşi soartă ca asirienii din Irak şi cei peste 20 de membri ai minorităţii copte din Egipt, decapitaţi de SI în Libia luna trecută.

În afară de persoanele capturate de SI, mii de familii au fost forţate să îşi părăsească locuinţele, a declarat el. După ani la rând prinşi în mijlocul unui război civil, mulţi dintre aceşti asirieni au rămas fără alimente, apă, pături şi alte produse de bază.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici