NYT: Janet Yellen a anunţat, la Kiev, asistenţă financiară suplimentară pentru Ucraina

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a efectuat luni o vizită neanunţată la Kiev, unde a anunţat, conform cotidianului The New York Times, asistenţă financiară suplimentară pentru Ucraina, în eforturile de respingere a invaziei ruse şi de atenuare a efectelor acesteia.

235 afișări
Imaginea articolului NYT: Janet Yellen a anunţat, la Kiev, asistenţă financiară suplimentară pentru Ucraina

NYT: Janet Yellen a anunţat, la Kiev, asistenţă financiară suplimentară pentru Ucraina

"Sunt la Kiev pentru a reafirma susţinerea noastră neclintită pentru poporul ucrainean". Preşedintele rus Vladimir Putin "mizează pe faptul că se va diminua determinarea coaliţiei noastre şi crede că acest lucru îi va oferi lui un avantaj în război. Dar se înşeală. După cum a declarat preşedintele Biden aici săptămâna trecută, America va rămâne de partea Ucrainei cât va fi necesar", a declarat Janet Yellen într-un articol de opinie publicat în cotidianul The New York Times.

"De la începerea războiului total, Statele Unite au furnizat Ucrainei asistenţă economică, în materie de securitate şi umanitară în valoare de aproape 50 de milioane de dolari. Suntem mândri să fim cel mai mare donator bilateral al Ucrainei şi suntem la fel de mândri că ni s-a alăturat o coaliţie internaţională, inclusiv Uniunea Europeană şi ceilalţi membri ai Grupului G7. (...) Asistenţa noastră este motivată în primul rând de raţiunea morală de a ajuta un popor aflat sub atac. Ştim şi că, aşa cum a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski, asistenţa noastră nu este caritate. Este o investiţie în «securitate globală şi democraţie». (...) Domnul Putin reprezintă o ameninţare directă pentru securitatea europeană, precum şi pentru legile şi valorile care susţin sistemul internaţional bazat pe reguli", a subliniat Janet Yellen.

Secretarul american al Trezoreriei a anunţat că, în următoarele luni, Administraţia de la Washington va oferi Ucrainei asistenţă financiară directă în valoare de opt miliarde de dolari. Departamentul american al Trezoreriei a anunţat, potrivit CNN, că, în cursul vizitei la Kiev, Janet Yellen, a confirmat transferul unei tranşe de 1,25 miliarde de dolari, în cadrul "asistenţei economice şi bugetare".

La rândul său, premierul ucrainean, Denis Şmihal, a anunţat, după întrevederea cu Janet Yellen, că Ucraina va înregistra anul acesta un deficit bugetar de 38 de miliarde de dolari, precizând că Statele Unite au asumat angajamentul de a furniza Ucrainei asistenţă financiară de zece miliarde de dolari până în septembrie.

În cursul vizitei la Kiev, Janet Yellen s-a întâlnit şi cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici