O angajată a unui azil din Franţa este suspectată de uciderea a şase persoane

O angajată a azilului Césalet, în apropiere de Chambéry (estul Franţei), este suspectată că a otrăvit şase pensionari, a anunţat joi o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

87 afișări
Imaginea articolului O angajată a unui azil din Franţa este suspectată de uciderea a şase persoane

O angajată a unui azil din Franţa este suspectată de uciderea a şase persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suspecta, în vârstă de 30 de ani, "recunoaşte că a vrut să uşureze suferinţele a şase persoane care au decedat la începutul lunii octombrie, însă nu recunoaşte că a vrut să le ucidă", a precizat această sursă.

Angajata a vorbit despre un "cocteil de medicamente" pe care l-ar fi administrat celor şase persoane decedate, care erau "în vârstă sau foarte în vârstă" şi sufereau de "boli grave", potrivit aceleiaşi surse.

"Dificultatea problemei în acest caz constă în existenţa intenţiei de săvârşire a crimei", a subliniat ea.

Joi la amiază, angajata a fost prezentată unui judecător de instrucţie în vederea deschiderii anchetei penale. Ea fost plasată în arestul poliţiei judiciare marţi, fiind suspectată iniţial că a otrăvit o pensionară de 84 de ani care a intrat în comă, brusc, la 27 noiembrie şi a murit două zile mai târziu.

În acea zi, medicul azilului Césalet din Jacob-Bellecombette, în apropiere de Chambéry, în Alpii francezi, "a constatat intrarea în comă a unei locatare, a cărei cauză, după transferul la urgenţă, nu a putut fi stabilită în mod clar", a anunţat centrul spitalicesc din Chambéry într-un comunicat.

"Imediat după, analize toxicologice au relevat o prezenţă de psihotropi într-o cantitate superioară dozei terapeutice normale. Niciunul dintre aceste produse nu făcea parte din prescripţia medicală a acestei locatare", a adăugat spitalul.

"Din momentul în care rezultatele toxicologice au fost cunoscute, conducerea centrului spitalicesc a sesizat procurorul Republicii, care a deschis o anchetă", a precizat spitalul.

Contactat de AFP, Parchetul din Chambéry nu a putut confirma aceste informaţii joi. O conferinţă de presă este prevăzută pentru după-amiază.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici