O navă de croazieră pluteşte în derivă în largul Canadei. Vaporul riscă să lovească platforme petroliere din nordul Atlanticului

O navă de croazieră rusă, fără persoane la bord, pluteşte în derivă în Atlanticul de Nord de aproximativ două săptămâni, iar autorităţile maritime nu cunosc poziţia sa exactă, anunţă proprietarul vaporului.

3148 afișări
Imaginea articolului O navă de croazieră pluteşte în derivă în largul Canadei. Vaporul riscă să lovească platforme petroliere din nordul Atlanticului

O navă de croazieră pluteşte în derivă în largul Canadei. Vaporul riscă să lovească platforme petroliere din nordul Atlanticului (Imagine: National Post)

Nava "Liubov Orlova" a părăsit insula canadiană Terra Nova pe 23 ianuarie, fiind remorcată spre Republica Dominicană, potrivit National Post.

Însă cablul de tractare s-a rupt a doua zi, iar nava a fost abandonată şi pluteşte în derivă.

Proprietarul navei, Reza Shoeybi, a comunicat că, pe 4 februarie, vaporul se afla la 600 de kilometri nord-est de Terra Nova.

De atunci, autorităţile canadiene nu au mai monitorizat nava pentru era deja în apele internaţionale.

Nava de croazieră Liubov Orlova are capacitatea de 237 de pasageri şi lungimea de 100 de metri.

Experţi citaţi de National Post avertizează că nava riscă să se lovească de platforme petroliere din largul Canadei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici