O navă italiană cu 100 de imigranţi la bord, salvaţi de pe mare, a acostat în portul Genova

O navă aparţinând marinei militare italiene a acostat duminică în oraşul portuar Genova din nordul Italiei, cu 100 de migranţi la bord preluaţi din apele Mării Mediterană, numărul celor salvaţi de autorităţi a crescut în ultimele săptămâni, relatează Associated Press.

409 afișări
Imaginea articolului O navă italiană cu 100 de imigranţi la bord, salvaţi de pe mare, a acostat în portul Genova

UPDATE: :O navă italiană cu 100 de imigranţi la bord, salvaţi de pe mare, a acostat în portul Genova

Agenţia italiană de ştiri ANSA a informat că 23 de minori şi 17 femei, inclusiv câteva care sunt însărcinate, se numără printre migranţi. Ei au fost salvaţi joi de pe o navă care se plutea în derivă pe coasta Libiei.

Ministrul de Interne din Italia, Matteo Salvini, a declarat că migranţii vor fi transferaţi în alte cinci state din Uniunea Europeană şi preluaţi de Vatican.

De la preluarea mandatului anul trecut, Salvini a promis că va opri sosirea migranţilor în Italia.

Migranţii care au sosit în Genova proveneau din Libia, Camerun, Somalia, Coasta de Fildeş, Mali şi Nigeria, a informat ANSA.

Totodată, serviciile olandeze de salvare maritimă au anunţat că au salvat un migrant care încerca să traverseze Canalul Mânecii pe o plută improvizată.

Instituţia de salvare maritimă din Olanda, KNRM, a transmis că bărbatul a fost salvat în dimineaţa zilei de duminică, de lângă Ijmuiden, la vest de Amsterdam.

Mass-media olandeza a informat că bărbatul pare a fi un refugiat de 26 de ani din Eritreea care dorea să ajungă în Anglia. Barca pe care o construise nu avea motor, doar o pânză făcută dintr-o bucată de plastic, fiind descoperită pe o rută de transport maritim folosită de transportatorii de mărfuri.

Taguri:
italia,
imigranţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici