Canada suspendă operaţiunile ambasadei sale în Venezuela

Canada va suspenda operaţiunile ambasadei sale din Venezuela, deoarece diplomaţii săi nu vor mai putea obţine acreditarea diplomatică, iar vizele lor vor expira, a declarat duminică ministrul canadian de Externe, potrivit Reuters.

710 afișări
Imaginea articolului Canada suspendă operaţiunile ambasadei sale în Venezuela

Canada suspendă operaţiunile ambasadei sale în Venezuela

Chrystia Freeland a afirmat într-un comunicat că "regimul preşedintelui Nicolas Maduro a luat măsuri pentru a limita capacitatea ambasadelor străine de a funcţiona în Venezuela".

Canada este una dintre cele zece ţări din blocul regional al Grupului de la Lima, alături de Brazilia, Argentina şi Chile, care îl recunoaşte pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept liderul legitim al Venezuelei şi îi cere demisia lui Maduro.

"Din păcate, la sfârşitul acestei luni, diplomaţii canadieni din Venezuela nu vor mai fi în măsură să obţină acreditarea diplomatică în cadrul regimului Maduro, iar vizele lor vor expira", a transmis Freeland în comunicat.

"Prin urmare, nu mai avem de ales decât să suspendăm temporar operaţiunile noastre de la ambasada Canadei în Venezuela, începând din acest moment", a adăugat aceasta.

Freeland a afirmat: "Canada a evaluat, de asemenea, statutul diplomatului venezuelean numit de regimul Maduro în Canada".

Taguri:
canada,
venezuela,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici