Oficial german: Planul SUA privind reducerea efectivelor militare din Germania este „inacceptabil"

  • Guvernul Angela Merkel consideră „inacceptabil" planul SUA privind reducerea efectivelor militare din Germania
  • Peter Beyer: „Este total inacceptabil, mai ales că nimeni de la Washington nu a considerat important să informeze Germania în avans despre acest lucru"
  • Administraţia Donald Trump intenţionează să reducă semnificativ numărul militarilor americani din Germania, în contextul disensiunilor cu Guvernul Angela Merkel
818 afișări
Imaginea articolului Oficial german: Planul SUA privind reducerea efectivelor militare din Germania este „inacceptabil"

Sursa foto: Profimedia

Planul Administraţiei Donald Trump privind diminuarea efectivelor militare din Germania este "inacceptabil", afirmă Peter Beyer, coordonatorul Guvernului Angela Merkel privind Relaţiile Transatlantice, citat de publicaţia Rheinischen Post.
 
„Este total inacceptabil, mai ales că nimeni de la Washington nu a considerat important să informeze Germania în avans despre acest lucru", a declarat Peter Beyer, un politician creştin-democrat.
 
Dar nu este nicio surpriză, deoarece în august anul trecut ambasadorul SUA a ameninţat cu retragerea trupelor din Germania", a precizat Peter Beyer, conform site-ului BR.de.
 
La rândul său, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a exprimat regret privind decizia reducerii numărului de militari americani din Germania, catalogând relaţia cu Statele Unite drept „complicată", potrivit agenţiei de presă Reuters.
 
Administraţia Donald Trump intenţionează să reducă semnificativ, conform unor surse de la Washington şi Berlin, numărul militarilor americani din Germania, în contextul disensiunilor cu Guvernul Angela Merkel, existând semnale că trupele ar putea fi transferate spre centrul şi estul Europei.
 
În Germania se află permanent 34.500 de militari americani, dar numărul personalului militar al SUA poate atinge nivelul de 52.000 prin rotaţii ori în timpul exerciţiilor. Potrivit unor surse citate de cotidianul The Wall Street Journal, preşedintele Donald Trump a cerut Pentagonului să retragă 9.500 de militari din Germania, dar surse citate de revista Der Spiegel afirmă că efectivele ar putea fi reduse cu 5.000-15.000 de militari.
 
Administraţia Donald Trump ar fi ordonat reducerea efectivelor din Germania printr-un memorandum semnat recent de consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Robert O'Brien.
 
Decizia probabil a fost determinată de refuzul cancelarului Angela Merkel de a participa personal la summitul G7 pe care preşedintele Donald Trump ar vrea să îl organizeze în SUA în pofida pandemiei. Însă decizia intervine pe fondul disensiunilor politice dintre Washington şi Berlin pe tema contribuţiilor financiare la bugetul Alianţei Nord-Atlantice. Germania a refuzat să aloce în următorii ani 2% din PIB pentru bugetul apărării, aşa cum solicită Donald Trump. Berlinul a transmis că suplimentarea bugetului apărării va atinge nivelul de 2% din PIB abia în 2031. În plus, Germania şi Franţa au semnalat în mai multe rânduri că vor investi şi în structuri de apărare ale Uniunii Europene, spre nemulţumirea Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici