OMS: Cazurile din Germania, provocate de o tulpină nouă a bacteriei E.coli, puternic infecţioasă şi toxică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că îmbolnăvirile din Germania sunt provocate de o tulpină complet nouă a bacteriei E.coli. Tulpina este O104, foarte rară. "Tulpina nu a fost indentificată într-o altă epidemie înainte", a declarat Aphaluck Bhatiasevi, purtător de cuvânt al OMS.

1176 afișări
Imaginea articolului OMS: Cazurile din Germania, provocate de o tulpină nouă a bacteriei E.coli, puternic infecţioasă şi toxică

OMS: Cazurile din Germania, provocate de o tulpină nouă a bacteriei E.coli, puternic infecţioasă şi toxică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această E.coli este o tulpină nouă a bacteriei care este puternic infecţioasă şi toxică", au declarat oamenii de ştiinţă de la Beijing Genomics Institute, din China, relatează BBC News Online.

Cercetătorii din Germania au afirmat, de asemenea, că analizele genetice sugerează că bacteria este unică. Ei susţin că aceasta are gene din două grupuri distincte de E.coli: E.coli enteroagregativ (EAEC) şi E.coli enterehemoragic (EHEC).

Directorului institutului Robert Koch, care monitorizează infecţia din Germania, a declarat că aceasta poate dura mai multe luni şi că este posibil să nu se afle niciodată care a fost sursa originală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici