ONU avertizează: Coreea de Nord a obţinut bani din atacuri cibernetice pentru finanţarea programului său nuclear

Coreea de Nord a obţinut aproximativ două miliarde de dolari prin intermediul unor atacuri cibernetice asupra unor bănci şi a altor entităţi pentru a-şi finanţa programul nuclear, se arată într-un raport publicat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), informează France 24.

502 afișări
Imaginea articolului ONU avertizează: Coreea de Nord a obţinut bani din atacuri cibernetice pentru finanţarea programului său nuclear

ONU avertizează: Coreea de Nord a obţinut bani din atacuri cibernetice pentru finanţarea programului său nuclear

Potrivit raportului, ONU investighează cel puţin 35 de cazuri în care autorităţile de la Phenian au atacat instituţii financiare în acest scop.

„Atacurile de amploare împotriva operaţiunilor cu criptomonede permit Republicii Populare Democrate Coreene să obţină venituri care se depistează mai greu şi care sunt mai puţin reglementate de legislaţia internaţională decât sectorul bancar tradiţional”, se mai arată în raport.

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţă două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, după cum au anunţat autorităţile militare de la Seul, iar preşedintele ţării, Kim Jong-un, a declarat că această lansare reprezintă un avertisment pentru Statele Unite şi Coreea de Sud.

Raportul Naţiunilor Unite arată că sumele totale obţinute de regimul de la Phenian prin intermediul acestor atacuri se ridică la două miliarde de dolari. De asemenea, raportul informează că Phenianul încalcă sancţiunile impuse de ONU prin intermediul unor „transferuri ilicite”, reuşind, astfel, să importe inclusiv petrol şi cărbune.

Consiliul de Securitate al ONU a impus o serie de sancţiuni împotriva Coreei de Nord după primul test nuclear al ţării, în 2006.

Taguri:
onu,
coreea de nord,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici