ONU: Frontiera libiano-tunisiană este controlată de forţe pro-Kadhafi

Frontiera dintre Tunisia şi Libia este controlată de forţe loiale lui Muammar Kadhafi puternic înarmate, avertizează Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), în contextul în care 12.500 de persoane blocate în acest loc trebuie evacuate.

16 afișări
Imaginea articolului ONU: Frontiera libiano-tunisiană este controlată de forţe pro-Kadhafi

Frontiera libiano-tunisiană este controlată de forţe pro-Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe partea libiană, frontiera este controlată de forţele loiale regimului, care sunt puternic înarmate", a declarat un purtător de cuvânt al UNHCR, Melissa Fleming.

"Cei care au traversat frontiera au declarat că telefoanele mobile şi aparatele de fotografiat le-au fost confiscate. Multe persoane sunt speriate şi nu vor să vorbească", a continuat Fleming.

Zeci de mii de persoane au fugit din Libia de la începerea violenţelor şi sunt blocate la frontiere în condiţii precare. Aproximativ 100.000 de persoane au traversat frontiera cu Tunisia de la 20 februraie, conform Semilunei Roşii tunisiene.

Dintre cele 12.500 de persoane blocate la frontiera tunisiană, 10.000 sunt originare din Bangladesh, a subliniat Fleming.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici