ONU: Rusia, responsabilă de "încălcări grave ale drepturilor omului" în regiunea Crimeea

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului a publicat un raport în care acuză Rusia de "încălcări grave ale drepturilor omului" în Crimeea, regiune anexată de Moscova de la Ucraina în anul 2014, informează site-ul postului BBC News.

1059 afișări
Imaginea articolului ONU: Rusia, responsabilă de "încălcări grave ale drepturilor omului" în regiunea Crimeea

ONU: Rusia, responsabilă de "încălcări grave ale drepturilor omului" în regiunea Crimeea

Potrivit raportului, în regiune au fost înregistrate cazuri de arestări arbitrare, tortură şi cel puţin o execuţie extrajudiciară.

Autorii raportului concluzionează că situaţia drepturilor omului s-a "deteriorat semnificativ" în regiune, notând că funcţionarii civili au fost forţaţi să renunţe la cetăţenia ucraineană, iar educaţia în limba ucraineană a fost aproape cu totul eliminată din şcolile din Crimeea.

Raportul mai indică faptul că tătarii, care reprezintă aproximativ 12% din populaţia regiunii, au fost în mod special vizaţi de abuzuri.

Documentul se bazează pe interviuri luate unor persoane aflate în Ucraina întrucât anchetatorilor nu le-a fost permisă intrarea în regiune.

Avocatul poporului din Rusia, Tatiana Moskalkova, a denunţat raportul ca "o evaluare părtinitoare şi injustă a situaţiei drepturilor omului din Crimeea", informează agenţia de ştiri Interfax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici