Operaţiune de salvare a 3.000 de imigranţi, în 18 ambarcaţiuni, aflaţi în derivă pe Mediterana

Paza de Coastă italiană a anunţat sâmbătă că a demarat o operaţiune de salvare a până la 3.000 de imigranţi aflaţi în derivă pe Mediterana, în largul coastelor libiene, după ce a recepţionat mesaje de salvare emise de 18 ambarcaţiuni, relatează AFP în pagina electronică.

201 afișări
Imaginea articolului Operaţiune de salvare a 3.000 de imigranţi, în 18 ambarcaţiuni, aflaţi în derivă pe Mediterana

Operaţiune de salvare a 3.000 de imigranţi, în 18 ambarcaţiuni, aflaţi în derivă pe Mediterana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ce puţin şapte bastimente - şase italiene şi unul norvegian - participau la această vastă operaţiune de salvare a imigranţilor, care se aflau la bordul a 14 şalupe pneumatice şi altor patru ambarcaţiuni, în total între 2.000 şi 3.000 de persoane.

Peste 104.000 de imigranţi din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia au ajuns în porturi din sudul Italiei de la începutul acestui an, după ce au fost salvaţi pe Mediterana.

Aproximativ alţi 135.000 de imigranţi au sosit în Grecia, iar peste 2.300 au murit pe mare, după ce au încercat să ajungă în Europa cu ajutorul unor cărăuşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici