Operaţiunile de căutare a avionului Malaysia Airlines au fost RELUATE. 122 de obiecte, detectate prin satelit - VIDEO, FOTO

Operaţiunile de căutare a avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, suspendatate marţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au fost reluate miercuri dimineaţa, în largul Oceanului Indian. Noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian.

3791 afișări
Imaginea articolului Operaţiunile de căutare a avionului Malaysia Airlines au fost RELUATE. 122 de obiecte, detectate prin satelit - VIDEO, FOTO

Operaţiunile de căutare a avionului Malaysia Airlines au fost RELUATE. 122 de obiecte, detectate prin satelit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 12:20 - Un satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte în zona de căutare a MH370

Noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, în care s-a prăbuşit zborul avionul care asigura zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, pe 8 martie, a anunţat miercuri Malaysia, relatează AFP.

În imagini înregistrate de către un satelit Airbus Defence and Space apar zeci de obiecte care plutesc, într-o zonă de 400 de kilometri pătraţi de ocean, a declarat pentru presă ministrul Transporturilor Hishammuddin Hussein.

Este imposibil de spus dacă aceste obiecte sunt fragmente din avionul Boeing 777 care a dispărut în mod misterios în urmă cu aproape trei săptămâni, în timp ce se deplasa pe ruta Kuala Lumpur - Beijing.

"Dar este un nou indiciu care ne va ajuta să ne orientăm mai bine operaţiunile de căutare", a adăugat ministrul.

Imaginile prin satelit precedente, transmise de Australia, China şi Franţa, arată şi ele obiecte care plutesc, dintre care unele măsoară mai mulţi metri, în zonele de căutare situate la câteva mii de kilometri sud-vest de Perth (oraş situat pe coasta de vest a Australiei).

Dar încă nu este posibil ca acestea să fie recuperate şi identificate.

Printre cele 122 de obiecte reperate pe imaginile Airbus Defence and Space, unele sunt de un metru lungime, altele de 23 de metri.

”În prezent nu căutăm acum în carul cu fân, ci încercăm să ne dăm seama unde se află carul”, a declarat Mark Binskin, on oficial australian.

În afară de navele chineze, cel puţin 12 avioane vor încerca să găsească zborul MH370.

"Astăzi căutările se vor extinde pe o suprafaţă de 80.000 de kilometri pătraţi," a anunţat Autoritatea australiană pentru Securitate Maritimă (AMSA).

Premierul autralian,Tony Abbott, a asigurat că operaţiunile de căutare vor continua până când există speranţa de a găsi măcar ceva.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri şi membri ai echipajului.

Şase state participă la aceste căutări: Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite, Japonia, China şi Coreea de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici