Opoziţia siriană în exil va participa la conferinţa Geneva II

Coaliţia opoziţiei siriene s-a pronunţat, sâmbătă la Istanbul, în cadrul unui vot în favoarea trimiterii unei delegaţii săptămâna viitoare la conferinţa de pace supranumită Geneva II, destinată găsirii unei soluţii politice la războiul civil din Siria.

651 afișări
Imaginea articolului Opoziţia siriană în exil va participa la conferinţa Geneva II

Opoziţia siriană în exil va participa la conferinţa Geneva II (Imagine: Mediafax FOto/AFP)

În cadrul acestui scrutin cu buletine secrete, 58 de membri ai Coaliţiei au votat în favoarea acestei participări, 14 au votat împotivă, doi s-au abţinut şi unul a lăsat buletinul alb, potrivit rezultatelor comunicate de Coaliţie.

Acest vot a avut loc după mai multe ore de discuţii aprinse între membrii opoziţiei moderate a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, reuniţi de la prânz cu uşile închise într-un hotel de la îndepărtata periferie a Istanbulului.

Coaliţia era foarte divizată cu privire la oportunitatea de a se aşeza la masa de negocieri cu reprezentanţii regimului de la Damasc, aşa cum o îndeamnă de mai multe săptămâni susţinătorii săi occidentali şi arabi.

Organizată de Statele Unite şi Rusia sub supravegherea ONU, conferinţa supranumită Geneva II, care va începe miercuri la Montreux (Elveţia), ar trebui să permită încheierea războiului civil din Siria, soldat cu peste 130.000 de morţi şi milioane de refugiaţi din martie 2011.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici