Paisprezece persoane dintr-un sat din Rusia au murit după ce au consumat alcool contrafăcut

Paisprezece persoane dintr-un sat din Extremul Orient rus au murit şi alte 11 au fost spitalizate după ce s-au intoxicat cu alcool contrafăcut, potrivit unui ultim bilanţ al autorităţilor locale.

162 afișări
Imaginea articolului Paisprezece persoane dintr-un sat din Rusia au murit după ce au consumat alcool contrafăcut

Paisprezece persoane dintr-un sat din Rusia au murit după ce au consumat alcool contrafăcut (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Trei dintre persoanele spitalizate se află în stare gravă, a precizat pentru AFP Irina Beloşiţkaia, o purtătoare de cuvânt a filialei regionale a Ministerului Sănătăţii.

Bilanţul precedent anunţa 11 persoane decedate şi şase internate în spital.

Faptele s-au produs în satul Krasnîi Velikan din ţinutul Transbaikal, în apropiere de graniţa cu China.

Autorităţile au anunţat că au deschis o anchetă pentru "vânzare de marfă sau servicii care nu respectau normele de securitate şi care au antrenat, prin neglijenţă, moartea mai multor persoane".

Potrivit agenţiei Interfax, victimele sunt bărbaţi şi femei de diferite vârste. Autorităţile locale au interzis pentru o perioadă de cinci zile vânzarea băuturilor alcoolice şi au anunţat că suspectează persoane venite recent în sat în scopul "de a comercializa populaţiei vodcă sau alcool de fabricaţie chineză".

Intoxicaţiile cu alcool contrafăcut provoacă moartea a mii de persoane în fiecare an în Rusia, iar alcoolul este prima cauză a mortalităţii în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici