„Până aici!”. După ultimele masacre, mii de oameni protestează în SUA pentru legi mai dure privind controlul armelor

Mitingurile "March for Our Lives" au loc după împuşcăturile în masă din Uvalde, Texas şi Buffalo, New York

590 afișări
Imaginea articolului „Până aici!”. După ultimele masacre, mii de oameni protestează în SUA  pentru legi mai dure privind controlul armelor

Sursa Foto - March for Our Lives

Mitinguri pentru controlul armelor au avut loc sâmbătă la Washington, New York, alte oraşe din SUA şi din întreaga lume, pentru a creşte presiunea asupra Congresului  după o serie de împuşcături în masă.

La Washington, fiul unei victime în vârstă de 86 de ani din atacul din supermarketul Buffalo a spus: „Este îndeajuns. Nu vom merge în linişte la noapte ”, transmite The Guardian

Mitingurile March for Our Lives au avut loc la mai puţin de o lună după ce 10 persoane au fost ucise în atacul rasist din Buffalo, New York, şi la scurt timp după ce 19 copii şi doi profesori au fost ucişi la o şcoală elementară din Uvalde, Texas.

March for Our Lives a fost format în 2018 după masacrul de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, în care au fost ucişi 14 studenţi şi 3 adulţi. Organizatorii au estimat că un milion de oameni, majoritatea tineri, s-au alăturat protestelor de atunci.

Grupul i-a ajutat pe republicani din Florida să adopte reforme, inclusiv creşterea vârstei de a cumpăra arme de asalt,  de la 18 la 21 de ani; instituirea unui interval de trei zile între achiziţie şi acces; permiterea personalului şcolar instruit să poarte arme; şi investirea a 400 de milioane de dolari în  securitatea şcolii.

Parlamentarii din Florida au aprobat o lege care poate interzice armele de foc persoanelor care nu au discernământ, şi care pot reprezenta un pericol pentru ei înşişi sau pentru alţii.

Părinţii lui Joaquin Oliver, un tânăr de 17 ani ucis în atacul din Parkland, poartă cămăşi cu o poză a fiului lor.

„Speram să evit să mai particip la un marş ca acesta”, a spus Manuel Oliver, stând lângă soţia sa, Patricia. „Aleşii noştri ne-au trădat şi au evitat oportunitatea de a pune capăt violenţei cu armele de foc”.

„Toţi americanii au dreptul să nu fie împuşcaţi”, a spus Hogg. „Nicăieri în constituţie nu scrie că accesul nerestricţionat la armele de război   este un drept garantat".

„Am văzut distrugerile provocate de AR-15. Când mă uit la copiii nevinovaţi ucişi la Uvalde, la sicriele minuscule,  mă îngrozesc. Sicrie minuscule pline cu cadavre mici, mutilate şi decapitate. Asta ar trebui să ne umple de furie şi să facem cereri pentru schimbare”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici