Papa Francisc „nu are de gând să se oprească", în ciuda problemelor de sănătate

Papa Francisc „nu are de gând să se oprească", în ciuda problemelor de sănătate recente care l-au obligat să folosească un scaun cu rotile, a declarat marţi un cardinal.

336 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc „nu are de gând să se oprească", în ciuda problemelor de sănătate

Cardinalul Kevin Farrell, un oficial irlandezo-american de la Vatican, a făcut acest comentariu în timp ce prezenta mesajul Papei la Ziua Mondială a Bisericii Romano-Catolice pentru bunici şi bătrâni, sărbătorită anul acesta pe 24 iunie.

„Îşi acceptă limitele în acest moment cu un spirit şi o inimă mare. Cred că este un exemplu pentru noi toţi. Nu ar trebui să ascundem faptul că odată cu vârsta vine o diminuare a capacităţii noastre de a juca un rol activ în viaţa lumii de astăzi", a declarat Farrell.

„Dar el ne arată, de asemenea, că, deşi cu limitări fizice, nu are de gând să se oprească", a mai spus el, potrivit Reuters.

Farrell a declarat că Papa Francisc este un exemplu pentru persoanele în vârstă, deoarece a decis să îşi continue îndatoririle cât mai bine posibil, în ciuda "limitării de a fi în aceste zile într-un scaun cu rotile din cauza genunchiului său".

În mesajul său, papa a spus că persoanele în vârstă nu sunt înţelese şi că prea des generaţiile tinere vor să le scape de ele.

„Mulţi oameni se tem de bătrâneţe. Ei o consideră un fel de boală cu care este mai bine să se evite orice contact", a spus papa.

Papa, în vârstă de 85 de ani, a suferit o acutizare a durerii la genunchiul drept, pe lângă problemele de sciatică. Joia trecută, el a folosit pentru prima dată un scaun cu rotile în public şi de atunci a folosit unul în timpul audienţelor private şi publice.

Starea de sănătate a Suveranului Pontif a dus şi la amânarea unei călătorii în Liban luna viitoare, dar el urmează să mai facă două călătorii în iulie, una în Sudanul de Sud şi Republica Democratică Congo, iar cealaltă în Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici