PARADISUL turiştilor după pandemie. Ce s-a întâmplat cu o insulă celebră din Europa pe timpul crizei coronavirusului

CNN scrie că insula Santorini, cea mai populară din Grecia, se va întoarce în curând la viaţa normală, după ce vor redeschide aeroportul şi vor relua croazierele.

3023 afișări
Imaginea articolului PARADISUL turiştilor după pandemie. Ce s-a întâmplat cu o insulă celebră din Europa pe timpul crizei coronavirusului

PARADISUL turiştilor, după pandemie. Ce s-a întâmplat cu o insulă celebră din Europa pe timpul crizei coronaviruslui

Vor relua zborurile internaţionale şi călătoriile pe vasele de croazieră începând cu data de 1 iulie, menţionează CNN. Până atunci, insula a fost puternic afectată de criza provocată de infecţia cu noul coronavirus. Economia locală se bazează în proporţie de 90% pe turism, dar hotelierii se aşteaptă anul acesta doar la 15% dintre vizitatori, faţă de 2019, estimând că pierderile vor fi uriaşe.
 
Totuşi, există şi părţi pozitive de pe urma acestei pandemii. Nu au fost înregistrate cazuri de COVID-19, datorită lipsei turiştilor străini, iar întreaga insula a mai putut respira.
 
„Nimeni din Santorini nu vrea să se îmbolnăvească cu COVID-19. Ne-am simţit în siguranţă. Ne-am bucurat cu toţii de linişte şi de peisaj o perioadă lungă de timp”., povesteşte Joy Kerluke, proprietarul unui restaurant. Pentru a evita un posibil focar de infecţie, atunci când vor veni turiştii, propietarii localurilor au luat măsuri de protecţie. Au mutat mesele la distanţa necesară, iar personalul a fost echipat cu măşti de protecţie şi dezinfectante. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici