Parlamentul Cataloniei autorizează organizarea unei "consultări populare" privind independenţa

Parlamentul din Catalonia a votat, vineri, o lege care permite organizarea unei "consultări populare" privind independenţa regiunii faţă de Spania, pentru a evita din punct de vedere juridic opoziţia Madridului faţă de organizarea unui referendum pe tema autodeterminării.

485 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Cataloniei autorizează organizarea unei "consultări populare" privind independenţa

Parlamentul Cataloniei autorizează organizarea unei "consultări populare" privind independenţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul de la Madrid a blocat iniţiativa preşedintelui Cataloniei, Artur Mas, de a convoca un referendum pe teme independenţei pe 9 noiembrie.

Însă Parlamentul regional a aprobat vineri, cu 106 voturi pentru şi 28 împotrivă, o lege care permite organizarea unei "consultări populare", cu caracter neconstrângător.

Guvernul Spaniei va contesta iniţiativa legislativă la Tribunalul constituţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici