Parlamentul Marii Britanii aprobă raidurile aeriene contra grupului terorist Stat Islamic

Membrii Parlamentului britanic au aprobat, vineri, moţiunea Guvernului David Cameron care prevede efectuarea de raiduri în Irak, împotriva grupului terorist Stat Islamic.

381 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Marii Britanii aprobă raidurile aeriene contra grupului terorist Stat Islamic

Parlamentul Marii Britanii aprobă raidurile aeriene contra grupului terorist Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Votul oficializează asocierea Marii Britanii la coaliţia militară condusă de Statele Unite împotriva grupului terorist Stat Islamic.

Moţiunea, care prevede raiduri aeriene pentru susţinerea Guvernului irakian, a fost adoptată cu 524 de voturi pentru şi 43 împotrivă.

Textul prevede că nu vor fi trimişi militari britanici pe teren.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a anunţat vineri dimineaţă că şase avioane de vânătoare Tornado aparţinând Forţelor Regale britanice vor participa la raiduri aeriene, în cazul în care operaţiunea va fi aprobată de Parlament.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici