Cameron: Intervenţia Marii Britanii în Irak, dacă va fi autorizată de Parlament, ar dura câţiva ani

Premierul britanic, David Cameron, a declarat vineri că intervenţia Marii Britanii în Irak, dacă va fi autorizată de Parlament, "ar dura câţiva ani".

221 afișări
Imaginea articolului Cameron: Intervenţia Marii Britanii în Irak, dacă va fi autorizată de Parlament, ar dura câţiva ani

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceasta va fi o misiune care nu va dura câteva luni, ci câţiva ani, dar cred că trebuie să ne pregătim pentru acest angajament", a afirmat Cameron în faţa Camerei Comunelor, pe care a convocat-o în sesiune extraordinară pentru a vota participarea la coaliţia împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

"Caracteristicile acestei campanii vor fi răbdarea şi perseverenţa", a adăugat el, avertizând că nu vor fi "trupe britanice sau occidentale care să ocupe Irakul".

"Cred că trebuie să facem mai mult în Siria", a mai apreciat premierul, în condiţiile în care Parlamentul se pronunţă vineri doar asupra posibilităţii de a participa la raiduri aeriene în Irak.

Dezavuat în urmă cu 13 luni când Camera Comunelor s-a opus unor represalii militare contra regimului sirian condus de Bashar al-Assad, acuzat că a recurs la arme chimice, David Cameron ar urma de data aceasta să obţină majoritatea voturilor.

Avioanele britanice de tip Tornado, mobilizate în regiune, ar putea să efectueze primele raiduri încă de vineri seara.

Vineri dimineaţă, Statele Unite şi aliaţii lor au lansat noi raiduri aeriene împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic în Siria, în special asupra unor instalaţii petroliere aflate sub controlul grupului, potrivit unei organizaţii neguvernamentale siriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici