Parlamentul Republicii Moldova a votat Declaraţia de retragere a trupelor ruseşti din Transnistria

Parlamentul Republicii Moldova a votat, vineri, Declaraţia înaintată de deputaţii din Partidul Democrat ce priveşte retragerea trupelor ruseşti din Transnistria, 61 din cei 101 de parlamentari votând în favoarea adoptării Declaraţiei, informează site-ul unimedia.info.

4079 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Republicii Moldova a votat Declaraţia de retragere a trupelor ruseşti din Transnistria

Parlamentul Republicii Moldova a votat Declaraţia de retragere a trupelor ruseşti din Transnistria

Prin această declaraţie, Parlamentul Republicii Moldova solicită Rusiei să reia şi să finalizeze procesul de retragere a trupelor sale, precum şi să-şi retragă muniţiile, armele şi echipamentul militar de pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Parlamentul cere Guvernului şi Administraţiei Prezidenţiale a Republicii Moldova să iniţieze demersurile necesare pentru adoptarea unei Rezoluţii de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind retragerea trupelor militare ruse, despre care Parlamentul de la Chişinău consideră că se află ilegal pe teritoriul statului moldovean.

Declaraţia a fost votată de 61 de parlamentari din Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi de membrii grupului parlamentar al Partidului Popular din Moldova.

Parlamentarii Partidului Socialiştilor (PSRM) au părăsit sala de plen a Parlamentului în semn de protest. Vlad Bătrîncea, deputat PSRM, a declarant că Declaraţia reprezintă ”o provocare la adresa relaţiei cu Federaţia Rusă.” În plus, în momentul votului nu au fost prezenţi nici deputaţii Partidului Comuniştilor, care au precizat că nu vor participa la nicio şedinţă a actualei sesiuni parlamentare, protestând faţă de noua lege electorală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici