Partidul Conservator al Theresei May scade în sondaje după atentatul de la Manchester Arena

Partidul Conservator din Marea Britanie a pierdut avansul în sondajele de opinie, cu două săptămâni înainte de alegeri, informează Reuters. Formaţiunea a pierdut un după atentatul de la Manchester Arena.

2330 afișări
Imaginea articolului Partidul Conservator al Theresei May scade în sondaje după atentatul de la Manchester Arena

Partidul Conservator al Theresei May scade în sondaje după atentatul de la Manchester Arena

În primul sondaj prezentat după atentatul de la Manchester Arena, în care 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, Partidul Conservator (43%) are un avans de doar cinci procente în faţa Partidului Laburist (38%).

Un sondaj realizat anterior prezenta un avantaj de nouă procente al partidului premierului britanic. Marea Britanie a suspendat campania electorală după atentatul de luni noapte din Manchester.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat,pe 19 aprilie, planul premierului Theresa May de a organiza alegeri parlamentare anticipate pe 8 iunie. Planul a fost susţinut de Partidul Conservator, aflat la guvernare, dar şi de formaţiunile de opoziţie, Partidul Laburist şi Partidul Liberal-Democrat.

Premierul Theresa May a anunţat un plan de convocare a alegerilor parlamentare anticipate, argumentând că este necesar un guvern puternic pe fondul incertitudinii generate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici